Nieuws

10 mei 2019

De Driedaagse

Vrijdag 24, maandag 27 en dinsdag 28 vindt onze ‘driedaagse’ weer plaats. Vorig jaar stond deze in het teken van duurzaamheid. Dit jaar gaan twee jaargroepen samen aan een door de leerkrachten zelf bedacht thema werken. Dit betekent dat ‘s morgens gewerkt wordt aan rekenen en lezen en ’s middags tijd besteed wordt aan het thema.

Groepen A/D:

De kleuters zullen tijdens de driedaagse activiteiten in een circuit gaan doen binnen het thema “Water”.

De leerkrachten gaan de verhalen voorlezen van “De mooiste vis van de zee”.

In de centrale hal zullen de kleuters gaan knutselen en verven en gezamenlijk werken aan een onderwaterwereld.

De muzieklessen en danslessen die worden gegeven zullen ook aansluiten bij het thema.Op het kleuterplein gaan de kinderen activiteiten doen rondom drijven en zinken.

 

Groepen 3/4:

In de groepen drie en vier staat het thema groeien centraal. De kinderen gaan zich bezighouden met het groeien van planten, mensen en dieren. De kinderen ontdekken in de schoolmoestuin (op het balkon) hoe planten groeien en verzorgen elk hun eigen plantje. Aan de hand van leervragen die de leerlingen zelf bedenken zullen lessen ontworpen worden. We meten ons zelf op, tekenen of beschrijven hoe we er uitzien als we (later) nog groter gegroeid zijn en leren hoe de jongen van dieren heten.

In de schoolmoestuin groeit eten, wat we weer nodig hebben om zelf te kunnen groeien. Maar waar blijft dat eten eigenlijk? En hoe ziet ons lichaam er van binnen uit? De leerlingen uit groep 3 en 4 kunnen het u straks allemaal vertellen.

 

Groep 5/6

De groepen vijf en zes doen een miniproject rondom het thema ‘Weesp’. Deze drie middagen worden er workshops aangeboden die met dit thema te maken hebben. Een workshops gaan over de Weesper chocolade, Weesper porselein, de bekende Weesper mop en er is een fotospeurtocht door het oude Weesp. Alle kinderen kunnen op 3 van de 4 aangeboden lessen inschrijven. We gaan ervan uit dat dit leuke, aantrekkelijke leer– en doelessen worden.

 

Groep 7/8

De groepen 7 en 8 gaan werken rondom het thema WNT (Wetenschap, Natuur en Techniek). Dit zal gebeuren door onder andere verschillende proefjes te doen en te werken aan een groepsopdracht.