Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen bij ons op school:

Anita Heilbron (leerkracht groep 3B, werkdagen: dinsdag, woensdag, vrijdag)

Martin Veling (leerkracht groep 6/7B, werkdagen: maandag t/m vrijdag)

Een vertrouwenspersoon is iemand die verbonden is met/aan school, bij wie je met vertrouwelijke zaken en persoonlijke problemen met betrekking tot schoolse zaken terecht kan. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met seksuele intimidatie of pesten.
De vertrouwenspersoon vangt de betreffende persoon op, biedt een luisterend oor en gaat in gesprek. Hij/zij heeft ook een preventieve functie in het voorkomen van problemen.
De vertrouwenspersoon garandeert vertrouwelijkheid. Maar aan de andere kant heeft hij/zij een meldplicht als er strafbare feiten aan het licht komen. Een veelvoorkomend misverstand is dat mensen met privéproblemen naar de vertrouwenspersoon gaan.
Een vertrouwenspersoon heeft een duidelijke taakomschrijving: het gaat om schoolgerelateerde klachten/zorgen.

 

Indien u behoefte hebt aan een gesprek met één van onze vertrouwenspersonen is Anita beschikbaar op woensdag van 14.45 tot 15.45 uur. Indien gewenst kunt u een andere afspraak maken ( a.heilbron@korsbreijer.nl).

 

Martin Veling is dagelijks na schooltijd (vanaf 14.45 uur) beschikbaar. In verband met zijn overige schoolwerkzaamheden is een afspraak maken wel wenselijk. (m.veling@korsbreijer.nl)