Nieuws

04 oktober 2019

De Kinderboekenweek

De opening van de Kinderboekenweek is inmiddels geweest. Het was een groot spektakel! In de klas zijn we al druk bezig met het thema ‘Reis mee!’.

De Kinderboekenweek
Zwerfboeken

Tijdens de Kinderboekenweek vragen we de kinderen om boeken mee te nemen die zwerfboeken mogen worden. Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Als je een leuk boek vindt mag je die mee naar huis nemen en lezen. Als je het boek uit hebt, laat je het weer zwerven voor een nieuwe lezer. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode. Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn? Dus, heb je een boek dat mag gaan zwerven? In de hal creëren we een plekje voor de zwerfboeken.

 

8 oktober boekenverkoop

Van 14u - 15u staat de Kinderboekwinkel van Amsterdam met een kraampje in de hal van de school.

Bij aankoop kun je ‘Haaientanden’ scoren.

 

11 oktober kleedjesmarkt

Heb je de boekenkast net uitgemest? Mooi! Dan kun je al die boekjes komen verkopen tijdens de kleedjesmarkt op 11 oktober in de aula. Tot dan, boekenwurmen! We hanteren de volgende prijzen: 0,50, 1,00, 1,50 en 2,00 euro.