Nieuws

08 november 2019

Kunstproject groepen 6/7 tijdens de Kinderboekenweek

Het doel van dit project was om de aandacht te richten op de illustraties in boeken en de kinderen te laten zien dat het illustreren van boeken ook een kunst is. Zij mochten daarna zelf een kunstwerk maken in het aangepaste thema van de Kinderboekenweek: Reis mee…...in de ruimte. Na de opening van de tentoonstelling door de wethouder van cultuur, Léon de Lange, hebt u de week voor de Herfstvakantie de resultaten in de aula kunnen zien.

Onderstaand verslag is door leerlingen van groep 6/7 C geschreven:


Kunstproject groepen 6/7 tijdens de Kinderboekenweek
Wij hebben een kunstweek gehad. Op woensdag 2 oktober 2019 kwam Sanne van de bibliotheek. Ze heeft boeken meegenomen die hebben meegedaan aan de gouden griffel of die de gouden griffel gewonnen hebben.

Op donderdag 3 oktober 2019 kwam Ingrid Dokter (een kunstenares) in de klas om ons allemaal kunstwerken die ze heeft gemaakt te laten zien en te laten zien wat voor soorten schilderijen er zijn: grote,kleine,netjes,rommelig.
Zo zijn de leerkrachten op het idee gekomen om ons een schilderij over de ruimte te maken. Zo hebben alle groepen 6/7 een schilderij gemaakt er zijn 3 schilderijen uit gekozen die iedereen in de klas mooi vond en die 3 kinderen mogen met hun schilderijen naar de burgemeester om hun schilderijen te laten zien

 

Groetjes, groep 6/7 C