Nieuws

08 november 2019

Nieuws vanuit de ouderraad

Ouderavond 5 november; voor herhaling vatbaar!

Het was even spannend hoeveel ouders er zouden komen, maar dankzij een spontane wervingsactie van enkele proactieve klassenouders, kwam er op de valreep toch een mooi aantal mensen bij elkaar. Een gemêleerde groep bestaande uit ouders, teamleden, MR en OR.

De avond werd geopend door onze directrice Renée, waarna zowel Joyce van Kooten (voorzitter MR) als Karin Waldram (voorzitter OR) een praatje hielden over de bezigheden van MR en OR.

 


Nieuws vanuit de ouderraad
De OR vertegenwoordigt de stem van de ouders in het partnerschap OR, MR en school. Om te weten wat er onder de ouders leeft zijn we met elkaar in gesprek gegaan, aan de hand van een drietal vragen:

⁃                     Waar vind je dat school breed meer aandacht voor mag komen?

⁃                     Hoe kunnen OR en MR de ouders nog meer van dienst zijn?

⁃                     Wat vind je uniek aan de Kors Breijerschool?

Dit leverde mooie, inzichtelijke en nuttige gesprekken op. Zo bouwen we samen aan de kleine gemeenschap, die zo belangrijk is voor onze kinderen.

De interactieve workshop van Maaike van den Busken van kindergevoel gaf concrete tips, inzicht en een fijne opfrisser over hoe je als ouder het zelfvertrouwen kan maken of breken.

Wat ons betreft voor herhaling vatbaar! Ben jij er dan ook (weer) bij?

 

Ouders aan het woord over de avond;

“Ik vond het een interessante bijeenkomst’’.

Ik heb veel dingen meegenomen, waaronder de verschillende leeftijdsfases van kinderen. Ik weet nu bijvoorbeeld wat ik mag verwachten van een zesjarig kind. Verder vond ik de ervaringen van ouders leuk om aan te horen. Wat ik nu ga proberen is om meer mijn kind los te laten. Tot slot zou ik het fijn vinden als er meer van deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden. Top gedaan ????.”

-    Sabria Saber

 

“De ouderavond was erg interessant, inspirerend, soms confronterend, maar ook erg gezellig en we hebben ook veel gelachen!! Kortom, zeker de moeite waard!”

-    Marcelle Miles.

 

“Naast een interessante workshop over zelfvertrouwen bij een kind, ook tijdens een  inspraaksessie actuele onderwerpen met leraren en andere ouders besproken! De ouderavond was voor mij een succes!”

-   Jesper van Rossum

 

 “Ik zou willen dat dit soort avonden er vaker per jaar zijn. Ik leef in twee culturen en ik probeer mijn kinderen ook op een Nederlandse manier op te voeden. Ik hoorde dingen waardoor ik dacht; ik zit hier niet alleen! Het is een opluchting om met andere ouders hierover te praten. De sfeer was leuk. Ik kon gewoon mijzelf zijn. Ik was eerlijk. Ik voelde me gelijk thuis. Ook de manier waarop Maaike vertelde was inspirerend. Mijn dochter en ik hebben er daarna nog 1,5uur over na gesproken. Ook met mijn man. Ik heb hem gezegd dat hij de volgende keer erbij moet zijn. De avond heeft me aan het denken gezet over mijn manier van opvoeden en dat is inspirerend.
Ik vind dat alle ouders hierbij moeten zijn. Juist ook van de verschillende culturen die we op school hebben. Iedereen mag zich laten horen. Dat doet mij wat. We willen allemaal dat onze kinderen goed opgroeien in deze wereld.”

-    Achma Ben-amari