Nieuws

24 januari 2020

Zwerfafvallessen groepen 4 en 5

Namens de gemeente Weesp verzorgt Recycle Valley wekelijks zwerfafvallessen op verschillende basisscholen in Weesp. Zo ook op de Brede school Kors Breijer.

De leerlingen van de groepen 4 en 5 doen mee aan het project.

 


Zwerfafvallessen groepen 4 en 5
Het programma begon met een presentatie in de klas. Tijdens deze les leerden de leerlingen meer over de gevolgen van zwerfafval; denk aan de plastic soep. Daarnaast deden we een quiz: "Hoelang blijft een bananenschil liggen voordat het verteert?" Dit was nog wel te raden, maar toen we bij de vraag aankwamen: "Hoe lang blijft plastic liggen voordat het verteert?" Werd het toch iets lastiger, want de kinderen hadden nooit verwacht dat plastic helemaal niet verteert.

Ook werd de kinderen tijdens de les gevraagd om zelf na te denken over wat er nou zou kunnen worden gedaan, zodat zwerfafval wordt voorkomen.

 

Vol enthousiasme en motivatie gaan de leerlingen wekelijks in kleine groepjes naar buiten om hun steentje bij te dragen aan een schonere buurt. Ze prikken zwerfafval rondom de school en in de wijk. Na een half uur opruimen zijn de kinderen nog lang niet klaar om naar binnen te gaan, daarom komen ze gelukkig allemaal twee keer aan de beurt in de aankomende weken.