Buitenschoolse opvang Speelrijk

Opvang nodig voor of na school? In de Brede School Kors Breijer verzorgt KMN Kind & Co de Buitenschoolse Opvang voor kinderen in de leeftijd 4- 7 jaar.

Een dag op de BSO

Een ochtend of middag bij KMN Kind & Co begint meestal met iets te drinken en te eten. Wie wil, kan vertellen over de belevenissen op school. Daarna is het tijd voor ontspanning, iets gezelligs doen. Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van het kind en moet dus vooral leuk zijn. Afhankelijk van de leeftijd en de wensen van de kinderen kunnen ze spelen, sporten, lezen, knutselen en nog veel meer. Wanneer de kinderen de leeftijd van 7 jaar bereiken, kiezen ze vaak voor de nabij gelegen locaties BSO Bovenbende, BSO Kicks en/of BSO Sportbende.

Zo ziet onze locatie in de brede school eruit

Onze BSO bestaat uit vier ruimtes verdeeld over twee verdiepingen:

Bevers: 20 kindplaatsen 4 – 7 jaar
Dolfijnen: 20 kindplaatsen 4 – 7 jaar

Krokodillen: 20 kinderen 4 - 7 jaar

Bevers, Dolfijnen en Krokodillen (4 - 7 jaar)

De kinderen zijn ingedeeld in een vaste stamgroep met vaste groepsleiding. Bevers, Dolfijnen en Krokodillen gebruiken drie lokalen op de begane grond als stamgroep. Tussen de lokalen zitten dubbele deuren of een gang die de lokalen met elkaar verbinden. Na het eten hanteren we een open deuren beleid. Dan mogen de kinderen kiezen waar ze spelen en aan welke activiteiten ze willen deelnemen. De lokalen zijn huiselijk ingedeeld zodat de kinderen zich thuis voelen. We delen de lokalen met de school. Na schooltijd doen we wel enige verander trucs in het lokaal zodat de kinderen een goede switch kunnen maken van school naar vrije tijd.

De buitenruimte 

Onze natuurlijk ingerichte buitenruimte is ingericht om naar hartenlust in te kunnen spelen. Er is voor elke leeftijd wat wils. Wij zien in de buitenspeelruimte graag veel groen zoals hagen en struiken gecombineerd met natuurlijke materialen, heuvels, boomstammen, en reliëf in de ondergrond. Allemaal elementen die van alles kunnen zijn want dat inspireert het zelf verzinnen van het eigen spel.

Wanneer de school uit is maken we gebruik van het 2- 6 jarigen plein en het plein van de grote kinderen. We kunnen elkaar hier ontmoeten, drinken, eten en kwebbelen in het Amfitheater. Er is een glijbaan, trim/ balanceer traject, een driedelig duikelrek, stelten en er liggen stapstenen en klim boomstammen. En er is een ronde tafeltennistafel.

Vanaf 7-12 jaar

Wanneer de kinderen de leeftijd van 7 jaar bereiken stappen de kinderen over naar BSO Sportbende, Kicks of Bovenbende.
BSO Sportbende is een fijne sportlocatie bij de sportvelden van Argus voor kinderen die een sportieve uitdaging zoeken. Bij BSO Kicks is gevestigd in de kantine van FC Weesp. Kinderen kunnen hier gebruik maken van alle sport en spel faciliteiten en het aanbod van de medewerkers. BSO Bovenbende ligt het accent meer op allerhande activiteiten als koken, atelier, dans, muziek, sport en spel. Een combinatie van locaties is ook mogelijk. Alle drie de locaties bevinden zich op loopafstand van BSO Speelrijk. BSO Speelrijk, Sportbende, Kicks en Bovenbende werken graag samen en zullen vaak gebruik maken van elkaars faciliteiten.

Meer weten?

Meer informatie, een vrijblijvende rondleiding of gewoon een keer een kijkje nemen op BSO Speelrijk? Dan kunt u bellen met Clustermanager Ilona Broné via 06 -434 89 5 48. Voor vragen over eventuele plaatsing van uw kind kunt u mailen naar:  planning@kmnkindenco.nl of bellen naar 030- 030 6024926. Direct aanmelden kan via www.kmnkindenco.nl.