Buitenschoolse opvang Speelrijk

Opvang nodig voor of na school? In de Brede School Kors Breijer verzorgt KMN Kind & Co de Buitenschoolse Opvang voor kinderen in de leeftijd 4- 12 jaar.

Een dag op de BSO

Een ochtend of middag bij KMN Kind & Co begint meestal met iets te drinken en te eten. Wie wil, kan vertellen over de belevenissen op school. Daarna is het tijd voor ontspanning, iets gezelligs doen. Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van het kind en moet dus vooral leuk zijn. Afhankelijk van de leeftijd en de wensen van de kinderen kunnen ze spelen, sporten, lezen, knutselen en nog veel meer. Wanneer de kinderen de leeftijd van 8 jaar bereiken, kiezen ze vaak voor de nabij gelegen locaties BSO Bovenbende, BSO Kicks en/of BSO Sportbende.

Zo ziet onze locatie in de brede school eruit

Onze BSO bestaat uit drie ruimtes verdeeld over twee verdiepingen:
Dierenrijk: 40 kindplaatsen 4 – 6 jaar
Vindingrijk: 20 kindplaatsen 7 – 8 jaar

Dierenrijk (4 - 6 jaar)

De kinderen zijn ingedeeld in een vaste stamgroep met vaste groepsleiding. Dierenrijk gebruikt twee lokalen als stamruimte. Tussen de lokalen zitten dubbele deuren die de lokalen met elkaar verbinden. Na het eten hanteren we een open deuren beleid. Dan mogen de kinderen kiezen waar ze spelen en aan welke activiteiten ze willen deelnemen. De lokalen zijn huiselijk ingedeeld zodat de kinderen zich thuis voelen. We delen de lokalen met de school. Na schooltijd doen we wel enige verander trucs in het lokaal zodat de kinderen een goede switch kunnen maken van school naar vrije tijd.

Vindingrijk (7 - 8 jaar)

Op de eerste verdieping hebben we een groepsruimte voor de oudere kinderen. Overdag wordt deze ruimte door de school gebruikt als taal- en plusklas. Na schooltijd toveren we de ruimte om tot BSO ruimte. Er is een bouwhoek, een echte theater verkleedkast, een chill-hoek met spelcomputer. De ruimte is verbonden met een echt atelier.

Het atelier is een ruimte met verschillende werkplekken. Natuurlijk staan er goede hoge tafels voor een goede werk-houding. Aan de timmertafel kan naar hartenlust worden gezaagd. Er mag met allerlei materialen worden gewerkt zoals speksteen en ijzer. Natuurlijk zorgt de leiding voor een goede uitleg aan de kinderen zo dat de veiligheid is gewaarborgd. De ruimte is zo ingericht dat alles netjes en veilig is opgeborgen. Het gereedschap wordt opgeborgen in een echte gereedschapskast en we drogen onze kunstwerken in droogkasten en droogrekken. Natuurlijk stellen we onze kunstwerken graag in de school tentoon.

De buitenruimte

Onze natuurlijk ingerichte buitenruimte is ingericht om naar hartenlust in te kunnen spelen. Er is voor elke leeftijd wat wils. Wij zien in de buitenspeelruimte graag veel groen zoals hagen en struiken gecombineerd met natuurlijke materialen, heuvels, boomstammen, en reliëf in de ondergrond. Allemaal elementen die van alles kunnen zijn want dat inspireert het zelf verzinnen van het eigen spel.

Wanneer de school uit is maken we gebruik van het 2- 6 jarigen plein en het plein van de grote kinderen. We kunnen elkaar hier ontmoeten, drinken, eten en kwebbelen in het Amfitheater. Er is eenglijbaan, trim/ balanceer traject, een driedelig duikelrek, stelten en er liggen stapstenen en klim boomstammen. En er is een ronde tafeltennistafel.

Vanaf 8 - 12 jaar

Wanneer de kinderen de leeftijd van 8 jaar bereiken mogen ze, wanneer ze dat willen, overstappen naar BSO Sport-bende of Bovenbende.
BSO Sportbende is een fijne sportlocatie bij de sportvelden van Argus voor kinderen die een sportieve uitdaging zoeken. Bij BSO Bovenbende ligt het accent meer op allerhande activiteiten als koken, atelier, dans, muziek, sport en spel. Een combinatie van de twee locaties is ook mogelijk. Beide locaties bevinden zich op loopafstand van BSO Speelrijk. BSO Speelrijk, Sportbende en Bovenbende werken graag samen en zullen vaak gebruik maken van elkaars faciliteiten.

Meer weten?

Meer informatie, een vrijblijvende rondleiding of gewoon een keer een kijkje nemen op BSO Speelrijk? Dan kunt u bellen met Clustermanager Gon Annaars via 06 -434 89 5 48. Voor vragen over eventuele plaatsing van uw kind kunt u mailen naar:  planning@kmnkindenco.nl of bellen naar 030- 030 6024926. Direct aanmelden kan via www.kmnkindenco.nl.